Over

DSC_6264Ik ben Ayana, een eigenzinnige vrouw van 33 jaar en samenwonend met mijn vriend en ons zoontje. Mijn persoonlijke missie is om 28kg af te vallen door middel van gezond eten en sporten. Ik heb geen personal trainer, ik ga niet eens naar de sportschool (ik heb mijn eigen fitness ruimte op zolder).

Ik ben nooit slank geweest en heb mij altijd gevoeld als een propje. Mijn kinder droom was om ballerina/danseres te worden, maar dat werd al gauw teniet gedaan vanwege mijn bouw. Ik was de beste in mijn ballet groep maar ook de dikste, het was niet extreem, maar genoeg om mij ongemakkelijk te laten voelen en mij te laten vertellen dat ik nooit een ‘echte’ danseres zou worden.

Op school werd ik ook gepest en dat heeft ook zeker zijn sporen nagelaten. Mijn zelfbeeld is heel negatief, het enige wat ik mooi aan mijzelf vind is niet eens echt van mij, dat zijn mijn piercings en tattoos. Depressies worstel ik ook al levenslang mee en dit heeft ook deels met mijn negatieve zelfbeeld te maken.

Ik probeer dus al zolang als ik mij kan herinneren af te vallen (voedings coach, diëtiste, sportschool) maar het ontbrak steeds aan doorzettingsvermogen, positief denken, steun en een lifestyle die bij mij past. Nu heb ik dit grotendeels gevonden (lifestyle tips van mensen op Facebook bijvoorbeeld, steun van mijn lieve vriend) en sta ik er al een stuk positiever in als voorheen, dit kan ik volhouden als ik een beetje meer discipline toepas!

Ik begin (2 jan. 2017) met een gewicht van 98 kg op een lengte van 163 cm en ik wil graag naar de 65/70 kg. (Zie Gewicht Updates).

Dit staat zo’n beetje centraal op deze website/blog. Volg mijn ups en downs en alles wat zich rondom dit onderwerp afspeelt.